Du befinder dig her: Samarbejde > Opgaver

Opgaver

Opgaver er bestemte opgaver, som gives til deltagere. Læreren giver deltagerne en opgave, og deltagerne sender opgavesvarene i itslearning. Læreren retter derefter opgaven og bedømmer den.

Når du bruger opgaveværktøjet, opnår du følgende:

Bedømme opgaver

Opgaveværktøjet i itslearning gør det muligt for deltagerne at sende svar individuelt eller i grupper. Når læreren skal bedømme opgaver, kan vedkommende vælge, om deltagerne skal bedømmes individuelt, eller om flere deltagere skal bedømmes på samme tid.

Anonyme afsendelser

Med anonyme afsendelser kan deltagerne aflevere opgaver anonymt. Det betyder, at lærerne ikke kan se navnene på deltagerne, når der gives karakterer for arbejdet. Navnene på de lærende erstattes af koder. De endelige resultater kan gøres tilgængelige i karakterbogen, men læreren kan ikke se dem, før deltagerne har fået dem oplyst.

Marker afkrydsningsfeltet Anonym afsendelse ved tilføjelse af opgaven for at aktivere anonym afsendelse.

Flere bedømmelser

Funktionen Bedøm flere kan spare læreren tid. De fleste lærere tager noter undervejs i bedømmelsesprocessen, og til sidst har de et generelt indtryk af, hvilken karakter den enkelte deltager bør have. Det er tidsbesparende for læreren, hvis vedkommende kan bedømme alle de deltagere, der skal have karakteren 7, på samme tid i stedet for at skulle gennemgå hver enkelt opgave for at give karakteren. Dette gælder især for store fag.

Når du vil bedømme flere deltagere, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for de deltagere, du vil bedømme på samme tid, og derefter klikke på linket Bedøm flere i opgaveoversigten:

På den næste side vises de deltagere, du bedømmer svarene for, og du kan ændre statussen, angive en bedømmelse og skrive en kommentar. Bemærk, at alle deltagerne på listen Bedøm svar for får den samme status, bedømmelse og kommentar.

Gruppeafleveringer

Faggrupper

Hvis du aktiverer gruppeafleveringer, kan læreren vælge, om der skal bruges faggrupper, individuelle grupper eller egentilmelding. En faggruppe er en gruppe, der oprettes i et fag fra linket Grupper i træstrukturen. Individuelle grupper er de grupper, som deltagerne selv opretter.

Når du deltager i en opgave som medlem af en faggruppe, besvarer du opgaven, som du plejer. Når opgaven er klar, sender et medlem af gruppen opgaven på vegne af hele gruppen. Nederst på opgavesvarsiden findes rullelisten Gruppe. Vælg din gruppe på listen, og klik på Send. Det er stadig muligt at sende en opgave individuelt uden at være med i en gruppe. Hvis det er tilfældet, skal du vælge indstillingen Ingen gruppe.

Grupper, der er defineret af de lærende selv

Hvis du aktiverer grupper, der er defineret af de lærende selv, kan deltagerne oprette deres egne grupper. Den deltager, der sender opgaven, vælger de andre deltagere på en liste:

Egentilmelding

Når en lærende deltager i en gruppeopgave, kan vedkommende vælge at deltage i en eksisterende opgavegruppe. Medlemmerne af en gruppe får besked om nye medlemmer via det interne meddelelsessystem. Herved kan en lærer med f.eks. 60 deltagere i et fag uddele en opgave og bede de lærende om at inddele sig i grupper af f.eks. fire personer.

Generelle funktioner til gruppeaflevering

Når du er med i en gruppe, der har afleveret et svar, kan du forlade gruppen. Klik på en opgave, og klik på linket Forlad en gruppe:

Hvis du af en eller anden årsag ønsker at deltage i en anden gruppes afleverede svar, kan du klikke på linket Tilslut dig et svar, der er sendt af en anden gruppe.

Klik på linket, og vælg den gruppe på rullelisten, du vil tilslutte dig.

Når der bruges grupper, vil opgaveoversigten se således ud for læreren:

Den deltager, der sendte svaret, vises øverst på listen, mens de andre deltagere vises under denne deltager. Du kan se, at Thomas Nemeth har sendt denne opgave alene.

Afsendelse af påmindelser

Lærere kan nu sende påmindelser til de deltagere, der endnu ikke har afleveret en opgave. Dette kan gøres manuelt fra opgaveoversigten ved at klikke på linket Send påmindelser. Påmindelser sendes via det interne beskedsystem. Adresserne på de deltagere, der ikke har afleveret, føjes automatisk til feltet Til, og læreren kan skrive en besked til deltagerne i tekstfeltet.

Aflevere efter deadline

Når lærere tilføjer en opgave, kan de bestemme, om deltagerne har mulighed for at aflevere efter deadlinen.

Udskrive opgave

Der et link til udskrivning af opgave under tandhjulet Indstillinger. Klik på linket for at udskrive opgaven:

Gemme opgaver som kladder

Klik på knappen Gem som kladde for at gemme opgaver som kladder. Lærerne kan se svarkladderne, men informeres om, at opgaven har status af kladde.

Sådan gør du

ClosedTilføje en opgave
ClosedRedigere en opgave
ClosedSlette en opgave
ClosedSende et opgavesvar
ClosedBedømme individuelle opgaver
ClosedBedømme flere opgaver
ClosedGøre bedømmelsen tilgængelig for deltagerne
ClosedAdministrer opgavetilladelser